Akşam saat 21:00’da Sıhhiye Sezenler Sokak Atatürk Lisesi önünden hareket ediyoruz. Ankara dışından ve tur güzergahında bulunan şehirlerden turumuza katılım sağlayacak olan misafirlerimizin olması durumunda tur güzergahını değiştirmeyecek şekilde belirlenmiş noktalardan binecek misafirlerimizi de alarak Sungurlu, Çorum, Samsun üzerinden gerekli molalarla Giresun Kalesi 'ne varıyoruz.
Ortalama Km: 620
Sabah kahvaltıdan önce Giresun Kalesi’ne çıkıp panoramik olarak Giresun’u seyrediyoruz. Karadeniz’in üzerinde yaşanabilecek tek adası olan Amazon Adası ’nı uzaktan fotoğraflayabileceğimiz ve Milli Mücadele’ye önemli katkıları ile bilinen Topal Osman’ın Mezar Anıtı’nı görebileceğimiz Giresun Kalesi’ni geziyoruz. Hemen ardından Trabzon’a geçip kahvaltımızı alıyoruz. Kahvaltı sonrası durağımız Sürmene oluyor. Çayın bahçeden toplanıp soframıza gelene kadar geçirdiği serüveni görebileceğimiz bir çay fabrikasının gezilmesi ve çay alışverişi için serbest zamanın ardından meşhur Sürmene Bıçakları’nı görüp alma fırsatı buluyoruz. Sonraki durağımız Uzungöl oluyor. Uzungöl’e varışımızın ardından Karadeniz yöresel yaşam tarzının en güzel şekilde yansıtıldığı Dursun Ali İnan Müzesi’ni görebileceğimiz ve göl etrafında fotoğraflar çekerek doğanın tadını çıkartabileceğimiz yürüyüş için rehberimizin yönlendirmeleri sonrasında serbest zaman veriyoruz. Uzungöl’den ayrılıp yolumuz üzerinde kayalar üzerine oturtulan kesme taş ayakları, ahşap gövdesi ve üzerini örten yöreye has kiremitli çatısıyla benzerlerinden ayrılan Hapsiyaş Köprüsü’nü görüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama için otelimize gidiyoruz.
Ortalama Km: 400
KAHVALTI MENÜ: Serpme Kahvaltı, Kuymak, Beyaz Peynir, Zeytin Siyah – Yeşil, Kaşar, Salatalık, Domates Söğüş, Patates Cips, Kaygana, Yumurta, Karışık Reçel Çeşitleri, Bal, Tereyağ, Çay, Su, Meyve Suyu ve Karpuz.YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: Meşhur Kurufasulye, Pilav, Yapma Ayran, 4 Çeşit Meze, Su , Çay.(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Borçka şehir merkezine hareket ediyoruz. Burada bizleri bekleyen minibüsler ile doğa harikası Borçka Karagöl’e gidiyoruz. Sessizliğin ve huzurun adresi Karagöl’de göl çevresinde yürüyüşler yapıyoruz. Ardından Batum’a geçiş için Sarp Sınır Kapısı’na gidiyoruz. Gümrük işlemlerinin hemen sonrasında Batum’a geçip öğle yemeğinde Batum’un yöresel lezzeti Haçapuri ve Armut Suyu’nun tadına bakıyoruz. Yemekten sonra yürüyerek şehir turuna başlıyoruz. Piazza Meydanı, Batum Bulvarı, Tiyatro Meydanı, Avrupa Meydanı ve Orta Cami göreceğimiz yerler arasında. Yürüyüşümüz sırasında bir şeyler içmek veya hediyelik eşya alışverişi yapmak için vereceğimiz serbest zaman sonrası belirtilen saatte buluşup yürüyüşümüze devam ediyoruz. Panoramik olarak Alfabe Kulesi’ni görüp Ali ve Nino Heykeli’nde vereceğimiz kısa bir fotoğraf molası sonrası Sarp Sınır Kapısı’na geri dönüyoruz. Gümrük işlemlerinin ardından akşam yemeği ve konaklama için otelimize gidiyoruz.
Ortalama Km: 200
YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: (Gürcü Mutfağı) 3 dilim Haçapuri (Gürcü peynirli pide), 1 Hinkal (Gürcü Mantısı), 1 Cevizli Patlıcan, 1 Şişe Meşhur Gürcü Armut Suyu, 1 Şişe Su.
(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, zengin flora ve faunası ile Karadeniz Bölgesi’nin en güzel vadilerinden olan Fırtına Vadisi’ne doğru yola çıkıyoruz. Çamlıhemşin merkezde minibüsler ile yolculuğumuza devam ediyoruz. İlk durağımız, bölgenin bilinen en eski taş kemer köprüsü olan Şenyuva (Çinçiva) oluyor. Burada fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Kommenos Dönemi’nde karakol kale olarak inşa edilmiş, 3 kaleden biri olan ve Aşağı Kale olarak da adlandırılan, görünümü itibariyle bir kartal yuvasını andıran tarihi Zil Kale’yi ve bölgenin debisi en yüksek şelalesi olan Palovit Şelalesi’ni görüyoruz. Sonrasında aracımıza geçerek Aşağı ve Yukarı Ambarlık (Gelin Tülü ) Şelalesi, yayla evleri, çiçekli düzleri, türlü çiçeklerden elde edilen şifalı balı ve kaplıcasıyla sırtını görkemli Kaçkarlar’a dayamış, çam örtülü yamaçlarla, cennet Ayder Yaylası‘na hareket ediyoruz. Ülkemize ‘Altın Ayı ‘ ödülünü kazandıran Bal Filmi’ne doğal set olmuş Karadeniz’in en ünlü yaylasında rehberimizin anlatımı ve yönlendirmeleri sonrasında gezinti ve fotoğraf çekimi için serbest zaman veriyoruz. Ardından Fırtına Deresi kenarında öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra arzu eden katılımcılarımız Fırtına Deresi kenarında ekstra olarak yerel işletmeye cüzi bir ödeme karşılığında eğlenceli ve bol adrenalin dolu rafting veya zipline serüveni de yaşayabilir. Ayrıca burada Seyahat 53'e ait Çay Tarlası’nda çay toplayarak yöre insanının 100 yıllık uğraşını deneyimliyoruz. Ardından Rize’de yolumuz üzerinde bölgeye has yöresel ismiyle ‘’Feretiko’’ olarak bilinen Rize Bezi mağazasında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında ise akşam yemeği ve konaklama için otelimize geçiyoruz.
Ortalama Km: 275
YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: 2 Kişiye 1 Muhlama Ortaya, Turşu Kavurma, Mısır Ekmeği, Meşhur Alabalık-Köfte-Tavuk, Salata, Laz Böreği (Tatlı), Su, Çay.
(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası ilk durağımız, Trabzon ili Maçka ilçesi Altındere Milli Parkı içinde Karadağ’ın eteklerinde denizden 1150 m yükseklikte bulunan tarihi Sümela (Meryem Ana) Manastırı oluyor. Manastırı rehberimizin anlatımı eşliğinde geziyoruz. Sonrasında rotamızı Trabzon’un kalbinin attığı Meydan’a çeviriyoruz. Meydanda verilecek olan serbest zamandan sonra Trabzon İmparatorluğu krallarından 1. Manuel Komnenos zamanında (1238 – 1263) inşa edilmiş Trabzon Ayasofyası oluyor. Burada yöresel el sanatlarından biri olan gümüş (kazaziye) alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Öğle yemeğinde meşhur Akçaabat Köftesi’nin tadına bakıyoruz. Yemekten sonra yolumuz üzerinde dileyen misafirlerimiz için meşhur Vakfıkebir ekmeği almak için durabiliriz. Sonrasında kemençenin anavatanı Görele’deki Kemençe Heykeli’nde durup bir fotoğraf molası veriyoruz. (Kemençe Müzesi’nin açık olması durumunda içeride sergilenen kemençeleri daha yakından görebiliriz.) Buradaki kısa molamızın ardından fındığın iki başkentinden biri olan bu şehirde fındık alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Alışveriş sonrası akşam yemeği ve konaklama için Piraziz’deki otelimize geçiyoruz.
Ortalama Km: 250
YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: 2 Çeşit Meze (ezme- haydari), Meşhur Akçaabat Köfte, Salata, Sütlaç, Ayran, Su, Çay(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında ilk durağımız Ordu Boztepe oluyor. Adına türküler yazılan Ordu Boztepe’ye aracımızla çıkıyor ve muhteşem manzaranın tadını çıkartıyoruz. (Dileyen misafirlerimiz dönüşte teleferiğin kullanılabilir durumda olması halinde teleferikle kendileri inebilirler, extra) Sonrasında Bolaman’da Yason Kilisesi ve Burnu’nu görüp kısa bir mola verdikten sonra panoramik bir yolculuk ile Samsun’a varıyoruz. Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını Samsun'a getiren Bandırma Vapuru gezimizi yapıp Onur Anıtı (Atatürk Heykeli ) ve Gazi Müzesi’ni görüyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra Gezimizi sonlandırmak üzere Ankara’ya dönüş yoluna geçiyoruz. Gece geç saatlerde Ankara’ya varıyoruz. Bir başka Seyahat53 turunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.
Ortalama Km: 600
YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: Kıymalı veya Peynirli Karadeniz Pidesi, Salata, 1/2 Baklava, 1 Soğuk İçecek, Çay.(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
İlk yorumu siz yapın