Serin ormanları, unutulmayan lezzetleri, tarihi mekanları ve benzeri olmayan neşeli gelenekleri ile, Karadeniz'in en güzel yaylalarını, Batum'u, doğal güzelliklerini Seyahat 53 ile keşfetmenin şimdi tam zamanı!
Tur Tarihleri:
...5 Ekim - 8 Ekim
Sabah uçak saatine göre Sezenler Sokak Atatürk Lisesi önünde transfer aracımızla buluşup Esenboğa Havaalanı’na hareket ediyoruz. Havaalanında check-in işlemlerimizi bireysel olarak gerçekleştirip yaklaşık bir buçuk saatlik keyifli bir uçuşun ardından Trabzon Havaalanı’nda bizleri bekleyen aracımızla buluşuyoruz. İlk durağımız Trabzon İmparatorluğu krallarından 1. Manuel Komnenos zamanında (1238 – 1263) inşa edilmiş Trabzon Ayasofyası oluyor. Burada yöresel el sanatlarından biri olan gümüş (kazaziye) alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında Trabzon ili Maçka ilçesi Altındere Milli Parkı içinde Karadağ’ın eteklerinde denizden 1150 m. yükseklikte bulunan tarihi Sümela (Meryem Ana) Manastırı’naçıkıyoruz. Manastırı rehberimizin anlatımı eşliğinde geziyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra, sevdiğimiz Karadeniz Türkülerinden de hatırlayacağımız meşhur Zigana Dağı Tüneli’nden geçiyoruz. Tünelden geçtikten sonraki iklim değişikliğine de şahit oluyor ve Zigana Dağı’nın muhteşem manzarasını fotoğraflamak için kısa bir mola veriyoruz. Bir sonraki durağımız Gümüşhane sınırları içerisindeki Torul Kalesi’nin yanında yapılan ve yerden 240 metre yükseklikteki Torul Cam Seyir Terası oluyor. Burada şeffaf taban üzerinde boşlukta yürüyormuşçasına yaşadığımız kısa süreli adrenalin dolu dakikaların ardından rotamızı bölgede en çok turist çeken, 1550 metre yükseklikte yer alan yüksek oksijenli havası ve dar alanda en fazla mağara motifine sahip olan Karaca Mağarası’na çeviriyoruz. Otelimize geçmeden önce yöresel pestil ve köme alışverişi için tesiste duruyoruz. Ardından otelimize yerleşmek üzere Gümüşhane’ye hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde olacaktır.Ortalama Kilometre: 170
YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: Çorba, Alabalık veya Köfte/ 2 Çeşit Meze (Haydari/ Ezme), Salata, Sütlaç, Su, Çay
(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Sürmene’ye hareket ediyoruz. Burada meşhur Sürmene Bıçaklar’ını görüp alma fırsatı buluyoruz. Çayın bahçeden toplanıp soframıza gelene kadar geçirdiği serüveni görebileceğimiz bir çay fabrikasının gezilmesi ve çay alışverişi için serbest zamanın ardından Uzungöl’ e hareket ediyoruz. Uzungöl’ e varışımızın ardından Karadeniz yöresel yaşam tarzının en güzel şekilde yansıtıldığı Dursun Ali İnan Müzesi’ni görebileceğimiz ve göl etrafında fotoğraflar çekerek doğanın tadını çıkartabileceğimiz yürüyüş için rehberimizin yönlendirmeleri sonrasında serbest zaman veriyoruz. Belirtilen saatte buluşup restoranımızda yöresel öğle yemeğimizi alıyoruz. Yolumuz üzerinde kayalar üzerine oturtulan kesme taş ayakları, ahşap gövdesi ve üzerini örten yöreye has kiremitli çatısıyla benzerlerinden ayrılan Hapsiyaş Köprüsü’nü görüyoruz. Ardından Rize’de yolumuz üzerinde bölgeye has yöresel ismiyle ‘’Feretiko’’ olarak bilinen Rize Bezi mağazasında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Ardından Rize’nin Fındıklı ilçesine bağlı çay ve kivi bahçelerinin arasındaki Laz Konakları ile meşhur Çağlayan Köyü’ne gidiyoruz. Laz konakları hakkında bilgi alıp fotoğraf molası verdikten sonra ise akşam yemeği ve konaklama için otelimize gidiyoruz.Ortalama Kilometre: 400YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: Meşhur Kurufasulye, Pilav, Yapma Ayran, 4 Çeşit Meze, Su , Çay.(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından aracımızla Fırtına Deresi’nin doğduğu Kaçkarlara doğru yola çıkıyoruz. Orman sınırına geldiğimizde tam bir buzul vadisi karşımıza çıkıyor. Buzul Dönemi’nde şekillenen vadinin jeolojik bilgilerini rehberimizden öğreniyoruz. Buzul vadisinin ortasına kurulmuş Avusor Yaylası’na ulaştığımızda kendimizi Alplerde hissediyoruz. 2200 rakımlı Avusor Yaylası’nda aracımızdan iniyoruz. Yaylada belki çay içeriz yada yayla sütü fena olmaz…Kısa bir molanın ardından buzul gölüne doğru yürüyerek yola çıkıyoruz. Orta zorlukta arada dik tırmanışları olan yaklaşık 3 km.’ lik bir yürümeden sonra adından da anlaşıldığı üzere buz gibi buzul gölü olan Tobacelazena bizleri karşılıyor. Öğle yemeğinin ardından aracımıza geçerek Aşağı ve Yukarı Ambarlık (Gelin Tülü ) Şelalesi, yayla evleri, çiçekli düzleri, türlü çiçeklerden elde edilen şifalı balı ve kaplıcasıyla sırtını görkemli Kaçkarlar’a dayamış, çam örtülü yamaçlarla cennet Ayder Yaylası‘na hareket ediyoruz. Ülkemize ‘Altın Ayı ‘ödülünü kazandıran Bal Filmi’ne doğal set olmuş Karadeniz’in en ünlü yaylasında rehberimizin anlatımı ve yönlendirmeleri sonrasında gezinti ve fotoğraf çekimi için serbest zaman veriyoruz. Ayder’den ayrıldıktan sonra ise bölgenin bir diğer doğal güzelliğine gidiyoruz. Ardından 2 km’lik yemyeşil bir patika yol yürüyüşü ile Bulut Şelalesi ile karşılaşıyoruz. bu güzel günü Tar Deresi Bulut Şelalesi’nde noktalıyoruz. Sonrasında ise akşam yemeği ve konaklama için otelimize gidiyoruz.Ortalama Kilometre: 100
YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: Çorba, Kuymak, Kavurma Pilav, Salata, Su , Çay.
(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından aracımızla zengin flora ve faunası ile Karadeniz Bölgesi’nin en güzel vadilerinden olan Fırtına Vadisi’ne doğru yola çıkıyoruz. Çamlıhemşin merkezden geçtikten sonra ilk durağımız, bölgenin bilinen en eski taş kemer köprüsü olan Şenyuva (Çinçiva) oluyor. Burada fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Kommenos Dönemi’nde karakol kale olarak inşa edilmiş, 3 kaleden biri olan ve Aşağı Kale olarak da adlandırılan, görünümü itibariyle bir kartal yuvasını andıran tarihi Zil Kale’yi ve bölgenin debisi en yüksek şelalesi olan Palovit Şelalesi’ni görüyoruz. Temiz havada acıktığımızı hissedip Fırtına Deresi kenarında öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra arzu eden katılımcılarımız Fırtına Deresi kenarında ekstra olarak yerel işletmeye cüzi bir ödeme karşılığında eğlenceli ve bol adrenalin dolu rafting / zipline yada dev salıncak serüveni yaşayabilir. Ayrıca burada Seyahat 53'e ait Çay Tarlası’nda çay toplayarak yöre insanının 100 yıllık uğraşını deneyimliyoruz. Ardından tüm güzel anılarımız hafızamızda yer alarak Ankara’ya geri dönüş yoluna geçiyoruz. Rize- Artvin Havaalanı’ndan Esenboğa Havaalanı’na uçuşumuzu gerçekleştirip Esenboğa Havalimanı’nda bizi bekleyen aracımızla Sezenler Sokak transferimizi gerçekleştiriyoruz. Güzel anılarla bir başka Seyahat 53 turumuzda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.
Ortalama Kilometre: 90
YÖRESEL ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ: 2 Kişiye 1 Muhlama Ortaya, Turşu Kavurma, Mısır Ekmeği, Meşhur Alabalık-Köfte-Tavuk, Salata, Laz Böreği (Tatlı), Su, Çay.
(Yöresel restoranımızın ismini satış ofisimizden öğrenebilirsiniz.)
İlk yorumu siz yapın